مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

شرایط معافیت کفالت مادر بزرگ

5 / 5 ( 1 vote )

معافیت کفالت مابزرگ یکی از انواع معافیت سرزی است که سازمان وظیفه متناسب شرایط برخی از مشمولان نظر گرفته است. قبل از هر چیز سعی میکنیم مفهوم معافیت کفالت را از دیدگاه سازمان وظیفه مطرح کنیم. افراد مذکری که به سن قانونی میرسند ید دوره دو ساله سرزی را بگذرانند بتوانند مانند دیگر افراد از تمام حقوق شهروندی برخوردار شوند. اما گاهی شرایطی به وجود میاید که مشمولان برای رفتن به خدمت سرزی مشکلاتی مواجه هستند. مسئولیت های خانوادگی که بر دوش مشمول است یکی از همین موارد است. افرادی که وظیفه ی سرپرستی و نگهداری یکی از اقوام جه یک را بر عهده دارند همواره برای رفتن به خدمت ترس هایی دارند. لذا سازمان وظیفه برای این افراد امکان استفاده از معافیت کفالت را فراهم آورده است. معافیت کفالت مابزرگ نیز برای کسانی کاربرد دارد که ید از ما بزرگ خود مراقب کنند.

لازم به ذکر است که این مورد فرقی نمیکند که کفالتی که مشمول بر عهده دارد برای مابزرگ مای یا ما بزرگ پی شد. چرا که امکان یافت کفالت برای هر دو این موارد وجود دارد اما ید توجه کرد که یافت این نوع معافیت به شرایط خاصی بستگی دارد و تنها به مشمولان واجد شرایط تعلق میگیرد. یافت معافیت کفالت برای مابزرگ یکی از مواردی است که کمتر استفاده میشود به همین دلیل مشمولان اطلاعات کمی ره شرایط و نحوه ی یافت این معافیت دارند. اگر میخواهید برای یافت کفالت ما بزرگ اقدام کنید ید قوانین و مقررات به روز سازمان وظیفه ای ره را بدانید. بنابراین توصیه میکنیم قبل از اقدام مشاوران این حوزه صحبت کنید. ما نیز این مقاله محث مهمی را مطرح کرده ایم که مطالعه ی آن ها میتواند پاسخگوی بسیاری سوالات مشمولان و متقاضیان اخذ معافیتهای از این دست شد.

شرایط معافیت کفالت مابزرگ چیست؟

شرایط معافیت کفالت مابزرگ یکی از چالش های پیش روی مشمولان نظام وظیفه است که میخواهند از این معافیت برای نرفتن به خدمت استفاده کنند. اگر بخواهیم شرایط اعلام شده برای این معافیت را دسته بندی کنیم ید به دو گروه شرایط اشاره کنیم. یکی از این موارد مربوط به شرایط عمومی نظام وظیفه برای معافیت های کفالت است. یعنی داشتن آن شرایط برای اخذ تمام انواع کفالت ها الزامی است.

این شرایط عمومی به شرح زیر است:

  • فرد متقاضی ید به سن مشمولیت رسیده شد به خواست وی برای معافیت کفالت رسیدگی شود. قبل از مشمولیت امکان رسیدگی به خواست کفالت وجود ندارد.
  • فرد مشمول نید غیبت کرده شد. اگر فردی غیبت خود را موجه کند و سازمان وظیفه نیز آن را یید کند، میتواند برای یافت معافیت کفالت اقدام کند.
  • فرد مشمول ید تنها فرد دارای صلاحیتی شد که میتواند وظیفه نگهداری مکفول را بر عهده گیرد.

علاوه بر این موارد سازمان وظیفه تعدادی شرایط را برای افرادی که متقاضی کفالت ما بزرگ هستند مقرر کرده است که تنها خاص این نوع کفالت میشند. این موارد نیز به شرح زیر است:

  • ما بزرگ ید فرزندی نداشته شد. مثلا برای اخذ کفالت ما بزرگ پی، داشتن پ یا عمه یا عمو مانعی برای این امر است. همچنین وضعیت برای مابزرگ مای نیز مشابه است؛ این صورت نیز مشمول نید ما، دایی و خاله داشته شد.
  • فرد مشمول تنها نوه ی مذکر مابزرگ شد. فرد مکفول که همان ما بزرگ است علاوه بر فرزند نید نوه لای ۱۸ سال دیگری داشته شد.
  • مابزرگ فاقد همسر شد.

همه ی افرادی که شرایط عمومی و اختصاصی مربوط به اخذ کفالت ما بزرگ را داشته شند به عنوان معاف شناخته میشوند. البته مشمولان ید مدارکی را دال بر داشتن تمام شرایط معافیت کفالت مابزرگ ارائه دهند.

مدارک لازم برای یافت معافیت کفالت ما بزرگ شامل چه مواردی میشد؟

مدارک لازم برای یافت معافیت کفالت مابزرگ ید زمان ثبت خواست سازمان وظیفه به این سازمان ارائه شود بررسی های لازم بر روی آن ها انجام گیرد. مدارکی که مشمول این مراحل ید ارائه دهد ید چند موضوع مهم را به اثت برساند. یکی از این موارد مربوط به هویت و شرایط خود فرد مشمول میشد که برای این امر ید مدارک شناسایی خود همچون تصویر و اصل کارت ملی و شناسنامه، عکس سه چهار و فرم های مربوط به وضعیت مشمولان را به سازمان وظیفه ارائه دهد.

علاوه بر مدارکی که مربوط به خود مشمول میشد، مدارکی از فرد مکفول یا ما بزرگ نیز مورد نیاز است. این مدارک ید نداشتن فرزند و نوه ی مذکر دارای صلاحیت کفالت را یید کند. ارائه ی شناسنامه و کارت ملی مابزرگ، تصویر شناسنامه دیگر نوه ها، گواهی فوت فرزندان، عکس پرسنلی از مابزرگ و… از جمله مدارک لازم برای یافت معافیت کفالت مابزرگ است. همچنین مشمول ید تمام ادعاهای خود را دست داشتن برگه استشهاد یید کند. بدین ترتیب صورت یید همه ی این مدارک توسط سازمان وظیفه فرد مشمول از رفتن به خدمت معاف میشود که این معافیت از نوع دائم میشد.

معافیت کفالت پبزرگ چگونه است؟

معافیت کفالت پبزرگ نیز یکی از انواع معافیت های کفالت است که این مورد نیز به مانند کفالت ما بزرگ کمتر شناخته شده است. متقاضیان این معافیت نیز ید شرایطی را داشته شند که توسط سازمان وظیفه یید شود. داشتن شرایط عمومی همچون غایب نبودن، رسیدن به سن قانونی و تنها سرپرست زنده و سالم بودن که قبلا به آن پرداختیم، برای اخذ این معافیت نیز صادق است. همچنین شرط نداشتن فرزند و نوه ی مذکر لای ۱۸ سال این مورد نیز وجود دارد. یعنی مشمولی که متقاضی یافت کفالت پ بزرگ پی خود است نید عمه، عمو و پ داشته شد. همچنین داشتن برا یا پسر عمو و پسر عمه لای ۱۸ سال مانع اخذ معافیت است. ره ی معافیت کفالت پ بزرگ مادی نیز همین شرایط حاکم است یعنی پ بزرگ نید هیچ فرزندی داشته شد.

ممکن است این سوال پیش آید که اگر مشمول دارای پ شد آیا زهم میتواند کفالت پ بزرگ مای خود را بر عهده گیرد یا خیر؟ بله چنین شرایطی امکان استفاده از معافیت کفالت وجود دارد. نکته ی دیگری که برای کفالت پ بزرگ وجود دارد مربوط به سن پ بزرگ است. طبق قوانین نظام وظیفه پ بزرگ ید ۷۰ سال سن داشته شد غیر این صورت ید گواهی پزشک مبنی بر نیاز به مراقبت ارائه شود.

اخذ معافیت کفالت پبزرگ چگونه است؟

اخذ معافیت کفالت پبزرگ همانطور که مطرح شد طی شرایط خاصی امکان پذیر است. کسانی که تمام شرایط مطرح شده پاراگراف قبل را دارا شند، ید مدارک مربوطه به آن را به سازمان وظیفه ارائه کنند این سازمان انجام بررسی های مختلف تصمیم نهایی را بگیرد. اما روند اخذ معافیت کفالت پبزرگ به چه ترتیبی است؟ قبل از هر چیز مشمول ید دفترچه ی راهنمای خدمت وظیفه را یافت کند و برگه ها و فرم های آن را تکمیل کند. همچنین مدارک مورد نیاز همچون مدارک پزشکی پ بزرگ، مدارک شناسایی خود و پ بزرگ و فرزندان فوت شده وی را تهیه کند و به سازمان وظیفه ارائه کند. سازمان وظیفه معمولا استعلامات مختلفی از ادارات ثبت احوال و دیگر ادارات مربوطه انجام میدهد. همچنین ممکن است تحصیصات میدانی نیز انجام دهد. پس از تمام این مراحل یید ادعاهای مشمول کارت معافیت وی صا میشود.

انواع معافیت کفالت سرزی چیست؟

انواع معافیت کفالت سرزی به مواردی گفته میشود که طی آن مشمول به سبب مسئولیتی که برای نگهداری و مراقبت از یکی از اعضای جه یک خانواده خود بر عهده دارد از رفتن به سرزی معاف شود. برخی از این موارد به شرح زیر است:

  • معافیت کفالت پ که مشمولان تک پسر پ لای ۷۰ سال یا بیمار میتوانند از آن استفاده کنند.
  • معافیت کفالت ما: این نوع معافیت برای افرادی است که ماشان فاقد همسر و فرزند ذکور لای ۱۸ سال دیگری است.
  • معافیت کفالت خواهر برای کسانی است که وظیفه نگهداری خواهر فاقد همسر و پ و فرزند پسر لای ۱۸ سال خود را بر عهده دارند.
  • کفالت برا سن کمتر از ۱۸ سال یا برا سن بیشتر از ۱۸ سال اما بیمار نیز از دیگر انواع معافیت کفالت سرزی است.
  • معافیت کفالت مابزرگ و پ بزرگ نیز یکی از این موارد هستند که به تفضیل مورد بحث قرار گرفتند.

سوالات متداول

معافیت کفالت به چه معناست؟

به مواردی گفته میشود که طی آن مشمول به سبب مسئولیتی که برای نگهداری و مراقبت از یکی از اعضای جه یک خانواده خود بر عهده دارد از رفتن به سرزی معاف شود.

شرایط معافیت کفالت کدامند؟

شرایط عمومی همچون غایب نبودن، رسیدن به سن قانونی و تنها سرپرست زنده و سالم بودن از جمله این موارد است.

اگر مشمول دارای پ شد آیا زهم میتواند کفالت پ بزرگ مای خود را بر عهده گیرد یا خیر؟

بله؛ چنین شرایطی امکان استفاده از معافیت کفالت وجود دارد.

 

شرایط معافیت کفالت ما بزرگ

شما می توانید مطالعه مقالات ما این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و صورت نیاز تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران شماره .

شرایط معافیت کفالت ما بزرگ

    

منبع:لینک منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.