مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

قوانین معافیت دائم پزشکی

5 / 5 ( 1 vote )

معافیت دائم پزشکی چیست؟ چگونه میتوان از این معافیت استفاده کرد؟ کدام دسته از مشمولان زمره افرادی هستند که از این معافیت برخوردار شوند؟ مزایا و معایب این معافیت کدامند؟ همه این سوالات مطرح شده حداقل یک ر به ذهن مشمولان خدمت سرزی خطور کرده است. زیرا اغلب مشمولان رفتن به خدمت را تلف کردن وقت و عمر میدانند پس به دنل راهی میگردند که از رفتن به خدمت معاف شوند و یا حتی از مدت زمان آن کم کنند. معافیت پزشکی یکی از مواردی که اغلب افراد سعی میکنند از آن استفاده کنند. اما به مشمولان توصیه میشود قبل از انجام اقدامات عجولانه اطلاعات خود را این زمینه لا ببرند بعدا دچار سرگمی و مشکلات دیگر نشوند.

اگر بخواهیم تعریف کوهی از معافیت دائم پزشکی داشته شیم ید بگوییم که افراد مشمولی که بیماریهای خاصی دارند و این بیماری قابل مان نیست، به دلیل عدم توانایی انجام فعالیتهای دوره سرزی از رفتن به خدمت معاف میشوند. چرا که این دوره متشکل از مجموعه ای از فعالیت های سخت بدنی است که لازمه ی انجام آنها داشتن جسم و روانی است.

البته یافت معافیت دائم برای بیماران تحت ثیر عوامل مختلفی است لذا فردی که میخواهد از این معافیت و یا هر قانون دیگری از قوانین سازمان وظیفه استفاده کند ید آگاهی و دانش اقدام کند. حال سوال اینجاست مشمولی که کنون هیچ تخصص و اطلاعی از قوانین گسترده ی نظام وظیفه نداشته چگونه میتواند این مسیر ست عمل کند؟ خوشبخنه حال حاضر راه های زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد. مشاوره نظام وظیفه یکی از همین موارد میشد. این مشاوره ها به طرح و بررسی بسیاری قوانین میپردازد. برخی موارد همچون انواع بیماریها برای اخذ این معافیت، شرایط مورد نیاز و اقدامات لازم برای یافت معافیت از آن جمله میشند.

قوانین معافیت دائم پزشکی چیست؟

قوانین معافیت دائم پزشکی و اطلاع دقیق از بندهای این قانون برای متقاضیان یافت این نوع معافیت الزامی است. این قوانین موضوعات مختلفی را برمیگیرد که ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • طبق قوانین نظام وظیفه تنها افرادی میتوانند از معافیت های دائم پزشکی استفاده کنند که وضعیت سلامت جسمی و یا روحیشان اجازه رفتن به خدمت را به طور دائم به آنها نمیدهد.
  • افرادی که پزشک هستند و به عنوان مشمول خدمت وظیفه نظر گرفته میشوند، صورتی میتوانند معافیت دائم اخذ کنند که نتوانند شغل خود را ادامه دهند.
  • مشمولانی که متقاضی یافت معافیت پزشکی هستند ید بیماری خود را به یید سازمان وظیفه برسانند. این امر مراحل مختلفی انجام میشود.
  • یکی از مراحل برای یید بیماری مشمول مراجعه به پزشک اولیه است. البته تمام مشولان ید به این پزشک مراجعه کنند. پزشک اولیه تحت نظر نیروهای مسلح است و فرد مشمول را مورد معاینه قرار میدهد و نیج را برگه مربوطه ثبت میکند.
  • بر اساس قوانین معافیت دائم پزشکی مشمولان اجازه ی اعتراض به نتیجه ی آزمایشات و معاینات پزشک اولیه را دارند و پی آن پرونده به شورای شهرسن تحویل داده میشود.
  • یافت ییدیه ی بیمارسن نیز از دیگر قوانین مقرر برای یافت معافیت است. طی آن مشمول مراجعه به بیمارسن معاینات بیشتری انجام میدهد.
  • گرفتن تصمیم نهایی برای یافت یا عدم یافت معافیت برعهده ی شورای پزشکی نظام وظیفه است که صورت یید کارت معافیت مشمول صا میشود و غیر این صورت برگه ی آماده به خدمت مشمول صا میشود و فرد ید اقدامات بعدی را برای اعزام انجام دهد.
  • فردی که زمان انجام خدمت به بیماری سخت و لاعلاجی مبتلا شود میتواند از معافیت دائم برخوردار شود.

مشمولین معافیت دائم پزشکی چه کسانی هستند؟

مشمولین معافیت دائم پزشکی کدام گروه هستند؟ بسیاری از مشمولان سعی دارند به این موضوع پی برند که آیا میتوانند از معافیت دائم بیماری های نظام وظیفه استفاده کنند یا خیر؟ پاسخ ید گفت که مشمولیت این افراد برای این نوع معافیت بستگی به موضوعات مختلفی دارد. نوع و جه سختی بیماری و یید آن توسط سازمان وظیفه، طول دوره مان و البته نوع مک تحصیلی مشمولان از مواردی است که این موضوع اثر دارد. طبق قوانین نظام وظیفه افرادی که به عنوان مشمولین معافیت دائم پزشکی نظر گرفته میشوند یستی دارای بیماری روانی و یا جسمی شند که به سبب این بیماری توانایی های لازم برای انجام فعالیت های سنگین سرزی را از دست داده شند. همچنین افرادی که بیماریشان قابل مان نیست مثلا افاد دارای نقص عضو این گروه قرار دارند.

البته افرادی که دوره مانیشان بیشتر از دو سال طول بکشد نیز میتوانند از معافیت دائم مربوط به بیماری های مطرح شده توسط نظام وظیفه استفاده کنند.

نحوه یافت معافیت پزشکی چگونه است؟

نحوه یافت معافیت پزشکی موضوعی است که از گام های مختلفی تشکیل شده است. اولین قدمی که مشمولان برای یافت این نوع معافیت انجام دهند یافت دفترچه ی راهنمای خدمت وظیفه عمومی است. مشمولان ید این دفترچه را تکمیل کنند. قدم بعدی مراجعه به پزشک میشد که این مراجعه مشمول مورد معاینه قرار میگیرد و وضعیت روانی و جسمی وی مشخص میشود. مشمول ید این اطلاعات را به همراه نشانی منزل و… اختیار سازمان وظیفه قرار دهد.  فردی که دارای بیماری های خاصی شد به شورای پزشکی دیگر تحت عنوان شورای پزشکی بیمارسن ارجاع داده میشود. مراجعه به بیمارسن یافت برگه ی دعوتنامه بیمارسن میشد که مشمول ید ظرف یک ماه این کار را انجام دهد. پزشکان بیمارسن نیز مشمول را معاینه میکنند و آزمایشات مورد نیاز را انجام میدهند؛ نهایت و استفاده از نیج این آزمایشات مشمول به شورای پزشکی وظیفه عمومی ارجاع داده میشود.

ادامه ی روند مربوط به نحوه یافت معافیت پزشکی مشمولی که واجد شرایط شد به عنوان معاف دائم نظر گرفته میشود.

انواع معافیت پزشکی چگونه است؟

انواع معافیت پزشکی طبق شرایطی که مشمول دارد مشخص میشود. مشمولان نظام وظیفه نظر گرفتن وضعیت سلامتی به چهار دسته ی کلی تقسیم میشوند که انواع معافیت های پزشکی نیز بر اساس همین دسته بندی هاست.

  • دسته ی اول مشمولانی است که هیچ بیماری روانی و یا جسمی ندارند و وضعیت سلامت کامل میشند. سازمان وظیفه این دسته را موظف به گذراندن دوره سرزی میداند.
  • دسته ی دوم مربوط به کسانی است که بیماری های جزیی دارند و بخشی از توان آن ها برای انجام کار و فعالیت های معمول تحلیل رفته است. این افراد به عنوان معاف از رزم نظر گرفته میشوند. معافیت از رزم یکی از انواع معافیت پزشکی است که طی آن مشمول از فعالیت های نظامی دوره سرزی معاف میشود.
  • دسته ی سوم از مشمولان را کسانی تشکیل میدهند که برای مان بیماری خود به مدت زمانی مشخص احتیاج دارند. سازمان وظیفه به این گروه معافیت موقت پزشکی اعطا میکند دوره مان خود را بگذرانند.
  • اما گروه چهارم همان کسانی هستند که از معافیت دائم برخوردارند و از نظر سلامت وضعیت نامطلوبی قرار دارند این افراد معمولا برای مان به بیش از دو سال زمان نیاز دارند.


بیشتر بخوانید:  پروژه کسری خدمت چیست؟


مراحل یافت معافیت پزشکی چگونه است؟

مراحل یافت معافیت پزشکی به ترتیب زیر است:

  1. یافت دفترچه راهنمای خدمت وظیفه ی عمومی از دفاتر پلیس+ ۱۰ و تکمیل تمام فرم های مربوط به آن
  2. مراجعه به پزشک و انجام معاینات اولیه و تکمیل گواهی مبنی بر بیماری مشمول
  3. ثبت خواست سازمان وظیفه و وارد کردن اطلاعات شناسایی و…
  4. یافت دعوتنامه از بیمارسن های سازمان وظیفه
  5. مراجعه به بیمارسن برای معاینات تخصصی تر توسط شورای پزشک بیمارسن
  6. ارجاع به شورای پزشکی وظیفه عمومی و اعلام نتیجه نهایی مربوط به معافیت

فردی که تمام این مراحل یافت معافیت پزشکی را موفقیت پشت سر گذارد، کارت معافیت دائم خود را یافت میکند. البته گاهی افرادی تنها معافیت موقت و یا معافیت از رزم یافت میکنند. کسانی که از سلامت روحی و جسمی برخوردار هستند و به هیچ یک از بیماری های مطرح شده توسط سازمان وظیفه مبتلا نیستند نیز ید برای رفتن به خدمت آماده شوند.

سوالات متداول

انواع معافیت پزشکی کدامند؟

معافیت دائم، معافیت موقت و معافیت از رزم جز این نوع معافیت هستند.

مشمولان معافیت دائم پزشکی کدامند؟

کسانی هستند از معافیت دائم برخوردارند که از نظر سلامت وضعیت نامطلوبی قرار دارند این افراد معمولا برای مان به بیش از دو سال زمان نیاز دارند.

تصمیم نهایی برای معافیت مشمولان چگونه اتخاذ میشود؟

تصمیم نهایی برعهده ی شورای پزشکی نظام وظیفه است که صورت یید کارت معافیت مشمول صا میشود و غیر این صورت برگه ی آماده به خدمت مشمول صا میشود و فرد ید اقدامات بعدی را برای اعزام انجام دهد.

 

قوانین معافیت دائم پزشکی

شما می توانید مطالعه مقالات ما این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و صورت نیاز تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران شماره .

قوانین معافیت دائم پزشکی

    

منبع:لینک منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.