مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

مرکز مشاوره آویژه

مشاوره تحصیلی، مشاوره نظام وظیفه، مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی

جدیدترین آیین نامه معافیت پزشکی

5 / 5 ( 1 vote )

آیین نامه معافیت پزشکی به طرح و بررسی تمامی قوانینی که برای یافت این نوع معافیت لازم است، میپردازد. مشمولانی که میخواهند برای یافت معافیت پزشکی خواست دهند ید از تمام بندهای این آیین نامه اطلاع داشته شند از بروز مشکلات روند انجام کار جلوگیری به عمل بیاید. طبق موارد ذکر شده آیین نامه معافیت پزشکی افراد بیماری که رفتن به خدمت سرزی زمینه ساز مشکلاتی سلامتیشان است، میتوانند از معافیت هایی که برایشان نظر گرفته شده استفاده کنند. زیرا دوره ی سرزی شامل مجموعه ای از فعالیت های سخت بدنی است که انجام دادن آنها برای افراد مشکلات جسمی و حتی روانی بسیار سخت است. آیین نامه ی مذکور از بخش های مختلفی تشکیل شده است. یکی از بخش های این آیین نامه به لیست بیماریهای مربوط به معافیت پزشکی تعلق دارد که افراد مبتلا به آن بیماریها مشمول یافت معافیت پزشکی میشوند.

این بیماری ها هفده دسته قرار گرفته اند که هر دسته تعدادی بیماری قرار دارد. مثلا دسته ی اول از بیماری های آیین نامه مربوط به بیماری های عمومی است که مواردی همچون چاقی و لاغری مفرط و همچنین کوهی قد این گروه قرار میگیرند. علاوه بر نام بیماری های مربوط به معافیت، جه سختی بیماری ها و نوع معافیتی که به سبب ابتلا بیماری مذکور به مشمول تعلق میگیرد این آیین نامه مطرح شده است. گاهی مشمولانی که شرایط لازم برای اخذ معافیت های پزشکی را دارند این مسیر به مشکلاتی بر میخورند. توصیه میشود این افراد ابتدا اطلاعات خود را این زمینه لا برند و بعد برای اخذ آن اقدام کنند. استفاده از مشاوره نظام وظیفه چنین مواقعی گزینه مناسبی میشد. زیرا مشاوران تجربه تمامی قوانین و مقررات مورد نیاز را اختیار مشمولان و متقاضیان این معافیت قرار میدهند.

آیین نامه معافیت پزشکی برای معاینه چگونه است؟

آیین نامه معافیت پزشکی برای معاینه به شرح مراحلی میپردازد که مشمول برای یافت معافیت ید طی کند. زمانی که فردی تقاضای یافت یکی از معافیت های پزشکی را دارد ید بیماری خود را برای سازمان وظیفه اثت کند. طی این مراحل پزشکان و شورای های مختلفی نظرات تخصصی خود را معاینه مشمول ارائه میدهند. طبق آنچه آیین نامه معافیت پزشکی برای معاینه قید شده است، مشمول ابتدا ید به پزشک تحت نظارت نیروی مسلح مراجعه کند. معاینه های ابتدایی توسط این پزشک که آیین نامه تحت عنوان پزشک اولیه شناخته میشود، انجام خواهد شد. این پزشک نتیجه معاینات خود را برگه ی موجود دفترچه راهنمای خدمت سرزی ج ویید میکند که مشمول ید آن برگه را به سازمان وظیفه تحویل دهد. لازم به ذکر است که مشمولان میتوانند به نیج حاصل از معاینه ی پزشک اولیه اعتراض کنند این معاینات دوره انجام شود.

نکته ای دیگر آیین نامه معافیت پزشکی

نکته ی دیگری که آیین نامه ی مربوط به معاینه مشمولان مطرح شده است این است که؛ بعد از یید پزشک اولیه مبنی بر بیمار بودن فرد مشمول، شورای پزشکی بیمارسن وظیفه ی رسیدگی بیشتر و انجام معاینات تخصصی تر را بر عهده دارد.

روند این کار به این شکل است که بعد از اینکه مشمول خواست خود را به ثبت رساند، دعوتنامه ای برای مراجعه ی وی به بیمارسن ارسال میشود که مشمول ید یک ماه خود را به بیمارسن معرفی کند. بعد از این مرحله نیج آزمایشات و معاینات به شورای پزشکی سازمان وظیفه رسال میشود. این شورا حضور مشمول و انجام بررسی های نهایی، حکم قطعی برای معافیت یا عدم معافیت مشمول را صا میکند. همچنین برای مشمولانی که سالم شند و توانایی انجام خدمت را داشته شند برگه ی آماده به خدمت صا میشود و ید اقدامات لازم برای اعزام را انجام دهند.


بیشتر بخوانید:  پروژه کسری خدمت چیست؟


آیین نامه معافیت پزشکی مشمولان خدمت سرزی چگونه است؟

آیین نامه معافیت پزشکی مشمولان خدمت سرزی را به اینجا کم و بیش مورد بررسی قرار داده ایم اما این قسمت به بررسی برخی نکات موجود این آیین نامه خواهیم پرداخت.

  • همانطور که گفتیم مرحله ی اول مشمولی که متقاضی یافت معافیت پزشکی است ید به پزشک اولیه مراجعه کند. اما چنانچه فردی به رای این پزشک مبنی بر سالم بودن مشمول اعتراض داشته شد ید چگونه اقدام کند؟ چنین حالتی مشمول ید اعتراض خود را به سازمان وظیفه اعلام کند. این سازمان نیز مشمول را به شورای شهرسن ارجاع میدهد.
  • اگر مشمولی به نظر نهایی شورای شهرسن نیز اعتراض داشته شد بستری برای اعلام این اعتراض نیز فراهم شده است که ارجاع مشمول به شورای اسن است.
  • یکی دیگر از دیگر نکات آیین نامه معافیت پزشکی مشمولان خدمت سرزی مربوط به آن گروه از مشمولانی است که حال تحصیل میشند. این افراد پایان دوره تحصیل و یا اخراج و انصراف از تحصیل نمیتوانند برای یافت معافیت پزشکی اقدام کنند. البته افرادی که نقص عضو دارند از این امر مستثنی هستند.

شرایط معافیت پزشکی چیست؟

شرایط معافیت پزشکی چیست؟ چه کسانی مشمول طرح معافیت پزشکی هستند؟ چگونه میتوان از این شرایط مطلع شد؟ اینها سوالاتی هستند که تمام مشمولان خدمت سرزی به آن فکر کرده اند شاید راهی برای معاف شدن و نرفتن به خدمت پیدا کنند. اما تنها دسته ی خاصی از مشمولان شرایط لازم برای معاف شدن را دارند. برخی از شرایطی که مشمولان برای یافت معافیت پزشکی به آن احتیاج دارند یید بیماری  چند مرحله است که این مراحل به ترتیب زیر است:

  • یافت ییدیه پزشک اولیه مبنی بر ابتلا به یکی از بیماری های هفده گانه منج آیین نامه از مهم ترین شرایط برای معافیت است.
  • وقتی مشمول به بیمارسن ارجاع داده میشود ید نیج معاینات و آزمایشات انجام شده بیمارسن نیز یید کننده بیماری مشمول شد.
  • داشتن ییدیه ی شورای پزشکی نظام ظویفه نیز از دیگر شرایط معافیت پزشکی است.

به این ترتیب تنها افراد دارای شرایط لا میتوانند از خدمت معاف شوند. البته انواع مختلفی معافیت پزشکی شامل معافیت دائم، موقت و معافیت از رزم وجود دارد که بر حسب شدت بیماری یکی از این ها برای مشمول نظر گرفته میشود.

معافیت پزشکی حین تحصیل چگونه است؟

معافیت پزشکی حین تحصیل و چگونگی روند یافت این معافیت برای محصلان و دانشجویان متقاضی یافت معافیت های پزشکی موضوع مهمی است که این بخش به بررسی آن میپردازیم. افرادی که به سن مشمولیت میرسند اما بعد از آن دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر مشغول به تحصیل میشوند تنها صورتی مجاز به ادامه تحصیل هستند که دارای معافیت تحصیلی شند. لذا چنین فردی که از معافیت موقت تحصیلی استفاده میکند پایان دوره تحصیل خود یعنی فارغ التحصیلی، اخراج و یا انصراف از دانشگاه نمیتواند برای یافت معافیت پزشکی اقدام کند. البته تبصره هایی نیز برای این قانون وجود دارد که برخی افراد تحت شرایطی میتوانند همان زمان تحصیل معافیت پزشکی بگیرند. یکی از مواردی که مشمولان میتوانند از معافیت پزشکی حین تحصیل استفاده کنند، مربوط به افرادی است که نقص عضو دارند و یا افرادی که مک تحصیلی نوع معافیت پزشکیشان ثیر ندارد.

دسته بندی مشمولان معافیت پزشکی چگونه است؟

دسته بندی مشمولان معافیت پزشکی از سوی سازمان وظیفه و بر اساس وضعیت سلامتیشان انجام شده است. این افراد چهار گروه قرار میگیرند. اولین گروه شامل افرادی است که هیچگونه بیماری روحی و جسمی ندارند و قا به انجام دوره سرزی هستند. دیگر گروهی که دسته بندی مشمولان معافیت پزشکی مشاهده میشود کسانی هستند که بیماری های جزیی و نه چندان سختی دارند. این افراد مورد معاینه قرار میگیرند و توجه به نیج آن و همچنین مک تحصیلیشان از معافیت از رزم برخوردار خواهند شد. دسته ی سوم کسانی را شامل میشود که از مشکلاتی مثل اختلالات رشد رنج میبرند. این افراد میتوانند دوره های مانی نسب کوه سلامت خود را به دست آورند. لذا معافیت موقت برای گذراندن دوره های مانی مورد نیاز برای این افراد نظر گرفته میشود.

گروه چهارم نیز افرادی هستند که به دلیل بیماری های سخت و مان ناپذیر به طور دائم از خدمت معاف میشوند.

سوالات متداول

چنانچه فردی به رای پزشک اولیه اعتراض داشته شد ید چگونه اقدام کند؟

چنین حالتی مشمول ید اعتراض خود را به سازمان وظیفه اعلام کند. این سازمان نیز مشمول را به شورای شهرسن ارجاع میدهد.

یافت معافیت پزشکی حین تحصیل چگونه است؟

این افراد پایان دوره تحصیل و یا اخراج و انصراف از تحصیل نمیتوانند برای یافت معافیت پزشکی اقدام کنند. البته افرادی که نقص عضو دارند از این امر مستثنی هستند.

انواع معافیت های پزشکی کدامند؟

معافیت دائم، معافیت موقت برای گذراندن دوره مان، معافیت از رزم برای افراد بیماریهای جزیی از این نوع معافیت هستند.

 

جدیدترین آیین نامه معافیت پزشکی

شما می توانید مطالعه مقالات ما این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و صورت نیاز تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران شماره .

جدیدترین آیین نامه معافیت پزشکی

    

منبع:لینک منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.